Véleményem a világ dolgairól

Véleményeim, amikkel sokan lehet nem fognak egyetérteni vagy éppen ellenkezőleg.

Archívum

Műsorok, melyekre senki se kíváncsi, de mindenki nézi

2014.04.12. 15:59 :: Piskótah

Valóvilág és Éjjel-nappal Budapest. Sok részre osztható a nézőközönség, de a leggyakoribbak, akik nézik és nem vallják be, nézik és be is vallják (ez ritkább), nem nézik de érdekli őket, nem nézik mert nem is érdekli őket (mindenki ilyennek vallja magát). Nos ezek a sorozatok, amelyek a népbutító nevet kapták, hiszen az emberek túlzó többségének az a véleménye, hogy "semmi értelme, tök hülyeség, szerintem gáz" stb. Nos ezek teljes előítélettel állítható. Ha véletlenszerűen odamész egy emberhez és megkérdezed mondjuk a mostani villalakók nevét tuti, hogy 2-3 nevet abszolút feltud sorolni, hiszen az emberünk kb. csak 5 percet látta a műsort és elkapcsolt. Rengeteg ember csak 5 percet nézte... ja persze, mint amikor megkérdezik, hogy ki fingott és azt mondja mindenki, hogy nem én voltam.

television.jpg

 Az embereknek jólesik néha kiszakadni a saját életéből és átszellemülni kicsit a televíziós médium világába, ahol este megy a híradó, időjárás jelentés, bulvárhírek és persze az Éjjel-nappal Budapest. Ez a kis sorozat technikailag számomra újdonság, hiszen a mai fiatalság világát tükrözi és azokkal a problémákkal állítja szembe a karaktereket, amik napjainkban elő is fordulnak. Sokak azért ellenszenvesek véleményem szerint ezzel a sorozattal, mert felismerik magukat és bosszantó számára, hogy ő valójában ilyen. Voltaképpen ezek az amatőr színészek, akik alakítják a karaktereket, simán gyalázzák a barátok közt "profi" stábját. Ez a sorozat a valóságra és a reális életre utal. Nincs benne Barta Zsolt, aki lelő mindenkit és senki nem tud semmit és gazdag és Berényi Miklós alias Kojak feat. Pénz és Sárm yeah. Tehát, a budapesti sorozatban élő fiatalok mindennapjaikat játsszák el, persze kicsit kiszínezve, de ki ne álmodozna egy híres zenei karrierről, esetleg egy szép lányról vagy házasságról. Mindennapi problémákat vet fel a sorozat. Bezzeg a szomszédok, anno elfogadott volt, hiszen az is egy Éjjel-nappal Budapest volt, csak Superhero Vágási Ferivel. Persze a csatorna első számú szempontja a nézettségi mutató feltornázása volt, ami szerintem össze is jött nekik, hiszen nagy érdeklődéssel bámulja mindenki a műsort. Még én is néztem a sorozatot, mert érdekelt, hogy a szegény és csóró Laliból, hogyan lesz mulatós előadó Csóró Lali. Lehet, hogy te is éppen egy szólókarrierről álmodozol, de nehezen jönnek be a dolgok, meghallgatások és miegymás, akkor bizony, te is Lali cipőjében jársz. Számtalan példát tudnék felhozni még, de fölösleges, mert belátja mindenki, hogy ez így igaz. Félreértés ne essék, nem akarom ráerőltetni senkire a sorozatot, mivel mindenkinek szíve joga véleményt alkotni és azt nézni, amit akar, csupán csak a ködösítést szeretném eltüntetni a mai sztereotip és vélemény orientált emberek csőlátásából. Attól, hogy valami új még nem rossz! Ne féljünk az új dolgoktól, lehet benne persze pozitív vagy negatív érzés is, de senki se hallgasson mások véleményére, legye saját véleménye mindenkinek!

A másik dolog a Való világ. Na ez az, amivel egyet is értek meg nem is. A VV hatodik szériáját éli, de már az RTL2-n, mivel a sima RTL már nem akarta adni (meg is értem). Erről is sokféle véleményt hallottam és elég sokkal nem értek egyet. Az nem indok, hogy sz*r és kész. Még az elején elkezdtem nézni, de utána befuccsolt és meguntam. Számomra ez egy olyan műsor, ami egy peep show csak "ingyér". A lényege ennek a "játéknak", hogy vannak 10-12-en pontosan már nem tudom hányan kezdték, a lényege, hogy mindig van egy lakó akire rászavaznak és utána ő lesz, aki tuti kimegy az élő műsorba "párbajozni" (azért írom így mert ha igazi párbaj lenne, akkor előkerülnének a kardok, lándzsák esetleg egy iszappal teli óriásmedence). Nos a párbajt ugyebár ketten vívják és szükség van egy másik játékosra, ezt a párbajra kiválasztott játékos választja ki. Ők kimennek és addig ülnek a közönség előtt, persze kiabálva, vitatkozva, amíg ki nem derül, hogy kit hagyna bent a csato.... akarom mondani a nézők. Nos a számokat megmutatják és a nyertes visszatér persze őt nem lehet kihívni legközelebb mert védett lesz. Ez a dolog folytatódik, amíg csak egy darab játékos marad, aki elviszi a 12 millát, az autót és a házat. Persze a játékba jelentkeztek milliomos csemeték, intelligens egyetemisták, tuskók, normális életfelfogású emberek és tinipicsák. Összezártak ezeket a különböző típusú embereket, hogy egymás vérét szívva megnyerjék a nyereményt. Sokan ugyan azzal a véleménnyel vannak, mint az Budapestről, de ez teljesen más! Ezt az emberek többsége tényleg nem nézi, de szintén van aki 5 percet nézett belőle, de már azt állítja, hogy VV Simon tuti egy drogos narkós állat, mert ő tűnik ki a legjobban és reális gondolkodása is van (félreértésbe ne essék senki, nem védem, csak ő volt az egyetlen ember, aki az igazi külvilági embert képviselte).
Aki viszont még a másik normális a VV Krisztián, aki tényleg egy igazi szókimondó hajdúsági srác. Nos két ember képviselte a külvilágot, a többi ember hulladék. Miért is? Mert kell valami, amit eltud fogadni az emberek 20%-a, hogy tovább tudják nézni, azok akik nem újgazdagok, tinipicsák, tuskók. Sokféle nézőközönséggel rendelkezik ez a sorozat is, mivel vannak az elvetemült rajongók, akik ha már látnak valakit a TV-ben már hírességként kezelik és különböző rajongói oldalt hoznak létre nekik, meg pólókat csinálnak, meg nagyon sok undorító vackot, ami a kutyának se kell. Vannak a sima nézők és vannak akik teljesen lesz*rják. Nos én normál nézőként kezdtem és lesz*rósba végeztem. Kihűlt ez a sorozat nagyon. Emberek visítoznak egymással, azon, hogy a tegnap esti puding beleszáradt a pohárba és azt VV Izácska nem mossa ki mert túlságosan is hozzá van szokva, hogy a bejárónő kitakarít. Sírnak azon, hogy nem bírják a másik társaságát, holott mindent megkapnak, amit csak akarnak. Ezért is terveztem, hogy ha legközelebb indul ilyen műsor, jelentkezem ha bekerülök telizabálom magam, elszívok rohadt sok cigit, bezsebelem a szponzorcuccokat és amikor megunom, kiszavaztatom magam a picsába. Jó ennyire még én se vetemednék el, de egy "extrém" kalandnak beleférne. Akik nézik a műsort azért nézik, mert mocskosul kíváncsiak. Ki ne lenne kíváncsi másokra? Alapvető emberi tulajdonság a kíváncsiság. Mikor a kevésbé kedvesebb szomszédod előtt rendőrök parkolnak, te csak állsz az ablakban és nézed, közben nem tudod kitalálni, hogy mi is történhet odabent. Itt mondhat bárki bármit, hogy "-én tuti nem nézném, engem nem érdekel", itt már hazudna az emberünk. A VV egy olyan műsor, ahol a néző benézhet emberek életébe, mindennapi rutinjaiba, vitáiba és a többi olyan dologba, ami alapjába véve tök normális az emberektől, de nem bírja ki, hogy ne kíváncsiskodjon mások után. Véleményem szerint tényleg egy trágya ez a műsor, de ne utasítsuk el, mert mindenki olyan véleménnyel van róla, amilyennel.

Szerintem:

Az Éjjel-nappal Budapest nézhetőbb, mint a VV, Barátok közt vagy bármi. A VV egy peep show ingyen és sokan ki is élvezik. Viszont, aki nem fogja fel, hogy ez egy játék, akkor azt csak sajnálni tudom. Viszont, ha este fáradtan melóból esetleg suliból érkeztek haza, inkább aludjatok egyet, mert a TV csúnya és rossz, ezt megmondták már régen is.

 

29 komment

Címkék: budapest vélemény tv rtl klub celeb rtl vita valóság médium éjjel televízió nappal való világ vv éjjel-nappal budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://szem-lelet.blog.hu/api/trackback/id/tr296023414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aradebil 2014.04.14. 13:52:22

összesen nem láttam belőle 5 percet, mégis legalább 5-6 név jön szembe velem az index címlapján...

AtiSnatch 2014.04.14. 14:07:44

még ha nem lenne tévém (ami nincs és azon is csak natgeot nézek), akkor is tudnám, mert mindenhonnan ez a .... folyik. szerintem azért vannak így még egy páran.

belekotyogok 2014.04.14. 14:15:46

Csatlakozom, nincs rtl2-m (vagy lehet, hogy van, de nincs beállítva), olyan műsorokat sem nagyon nézek, amelyekben ezekről lehet szó (fókusz, ilyesmi), nem kattintok ilyen cikkekre, ennek ellenére mégis jóval többet tudok, mint szeretném, egyszerűen azért, mert mindenhol szembejön. És sajnos igen gyorsan olvasok, ezért elég csak rápillantani és a leadből már megvan a lényeg.

cenzuratroll bosszanto 2014.04.14. 14:16:31

"Műsorok, melyekre senki se kíváncsi, de mindenki nézi"

Csak te aranyapám. Tudom, kellemetlen számodra, de vannak nálad értelmesebbek, akik el tudják dönteni, mit néznek.

ValóVilágból még valami Pongó nevű idején láttam kb. 30 másodpercet, bőven elég volt, az éjjelnappali balfaszkodásból meg ha valami csoda folytán éppen a retek vagy csigatévén vagyok és éppen megy reklám róla, max. annyit látok.

Szóval nyilatkozz a magad nevében, maradj a te szinteden és nézd ezeket a csodaműsorokat.

ekat 2014.04.14. 14:16:57

Talán ne magadból indulj ki, az egyiknek még a címét sem ismertem.... és soha egy másodperc valóságshow-t sem láttam, kifejezetten fizetnék is érte, hogy ne kelljen idegen emberek életét néznem.
És biztos nem vagyok egyedül, mivel semmi különleges nem vagyok, nézek is tévét, de csak célirányosan, a tévét kezdéskor be- és a végén kikapcsolva: filmeket, minőségibb (azaz nem magyar) főző- és lakberendezőműsorokat, meg Forma-1-et.
És nem, nem tudok villalakót, vagy hogy lakik-e villában bárki :), ha látok ilyen ízléses XY szopta ZK-t főcímet, akkor azonnal siklik tovább a tekintetem.

afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~ 2014.04.14. 14:20:37

nem nézem és nem is érdekel. egyébként azért ne mondjuk már azt, hogy nézett egy műsor, mert 2-300E-en nézik egy nem reprezentatív felmérés alapján. olyan ez, mint a fidesz győzelem. mindenki a jobbikra szavazott, mégis nekik 2/3-aduk lett.

trecska 2014.04.14. 14:38:23

soha nem láttam tévét, azt sem tudom mi az, nem is fogom tudni, mert nem is akarom, hiszen annyira trendi libi cucc lett "kamunemtevezni", helyette lehet a blogokon nevtelenul kopkodni, mindjart mas!:)

Pszt! 2014.04.14. 14:47:42

a valovilagra emléxem az első szeriabol, de a másikat nem tudom milyen. normális ember nem néz ilyeneket!

randomuser1 2014.04.14. 15:07:00

én monnyuk akkora suttyó vok, h a hisztoricsenelről azt hiszem, élő közvetítés az MTA üléstermébűl.

ekat 2014.04.14. 15:29:42

Az egész tényleg összehasonlítható a politikával, mint ahogy az egyik párt csak hasonszőrűek között tartozkodó rajongói egyszerűen nem értik, kik szavazhattak a másikra, az egyik társadalmi osztály tagjai sem értik, meg el sem tudják/akarják hinni, hogy a másikéit nem érdeklik az ilyenek, meg a Story és a Best meg társai sem. A posztoló saját köreiben kétségtelenül teljesen igaz, amit írt. :)
Ez most abszolút nem minősítés akart ám lenni, csak egy tény leszögezése.

Bérgyilkos Bohóc 2014.04.14. 15:37:59

Az index, a velvet és több tucat blog azt hiszem elég erősen hozzájárul ahhoz, hogy az is megismerje a neveket, aki tényleg nem látott belőle egy percet sem. Nem tudsz egy olyan napot mutatni, amikor a VV szó ne lett volna valahol a címoldalon, (Persze a VV idénye alatt) ami belegondolva elég röhejes, hiszen csak pár százalékos a nézettsége, miközben egy magasabb nézettségű műsorról negyed ennyi szó nem esik.

babbaba 2014.04.14. 15:39:59

Mondjuk én nem nézem, amiről beszéltél egyet sem. Ez a keserű valóság.

randomuser1 2014.04.14. 15:48:45

@babbaba: az tényleg elég keserű... ebook be van vezetve, vagy könyvet is csak papíralapon olvasgacc?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.14. 16:10:36

Amikor Mo-n laktam, akkor sem néztem ezeket. Ill. mindegyikből láttam összesen kb. 15 percet. Pl. a Big Brother első részéből láttam kb. 10 percet. A Való Világról viszont már csak annyit tudok, amennyit más médiákból hallottam róla.

Szerintem az emberek harmada nézi ezeket csak. Kétharmaduk soha vagy szinte soha.

Itt is vannak ilyen műsorok, itt se nézem őket.

Hozzáteszem: egyébként szeretek tévét nézni és gyakran is nézek. Szóval nem az a típus vagyok, aki már 10 éve abbahagyta a tévézést, sőt már nem is emlékszik a szó jelentésére.

randomuser1 2014.04.14. 16:25:09

@maxval a gondolkodó birca: én nézem, tehát nem reprezentatív mintánkból kiindulva azt mondhatjuk, az emberek fele igenis figyelemmel kíséri a műsort.

mildi 2014.04.14. 16:45:24

csatlakozom a neten akaratlanul tájékozódók táborához. hiába nem kattintok rá a címlapon, nem olvasom el magát a cikket, csak a címből és a leadből is megtudok egy csomó mindent...
az én elvem, hogy nem nézek semmit, ahol a szereplőknek nincs saját vezetéknevük ésvagy a nevük telszámban végződik.
anno láttam a legelső BB-t és a legelső, magát tehetségkutatónak nevező valamit, asszem az talán Megasztár volt.
elég is volt belőle. nem nekem találták ki őket.

mildi 2014.04.14. 16:49:23

off
help, valaki tudja, honnan a fészkes fenéből lehet előkeríteni ezen az ... indán az aktivitást? hogy mihez szóltam hozzá és mikor és mit? csak a "profilom" jön be, meg a blogajánló :(
bloggazdától bocs, de a poszt eléggé kattintásvadász (ez nem beszólás!) és címlapos, hátha segít valaki. köszi :)
on

randomuser1 2014.04.14. 17:06:04

@mildi: sztem a legújabb fejlesztés óta max akkor, ha kilépsz és úgy kattintasz a saját nickedre, majd az aktivitás fülre.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.14. 17:14:14

miért nézné mindenki?!

nem nézi mindenki, de tud róluk mindenki ez biztos, de ha nem akarsz akkor is, mert a csapból is ez folyik, az indexen pl napi 3 írás tuti van róla.

Akkor is tudod a nevüket ha nem nézed, mert annyiszor látod leírva.

Netszamuráj 2014.04.14. 17:16:52

Szerintem ez inkább életkorral összefüggő dolog. A fiatalabbak közül néhányan talán nézik, de 30-40 felett szerintem alig-alig. Most őszintén, az Éjjel-Nappal Budapestnek mi értelme van? Előre meghatározott forgatókönyv szerinti valóságshow? Értelmetlen az egész kategória. (Akkor már inkább a BK, az legalább viccesen bumfordi.)

Már az is idegesít, hogy a bemutatókban tolják, mert egyfolytában veszekednek, üvöltöznek benne. Ez lenne a valóság? Kötve hiszem. A való életben sokkal kevesebb a konfliktus civilizált emberek között, vissza sem tudok emlékezni arra, én mikor üvöltöztem utoljára valakivel.

A Való Világra meg kár is karaktert pazarolni. Ki az istent érdekel egy rakás idegen összezárva egy házban? Tök unalmas az egész. Az első BB még érdekes volt az újdonsága miatt, meg abban valahogy még valódi emberek voltak. De ezek a castingolt műemberek annyira távol állnak minden emberi lénytől, akit ismerek, hogy maximum szörnyülködni nézném, de akkor meg inkább beteszek valami horrort. :)

GERI87 2014.04.14. 17:19:09

Már majdnem sértésnek vettem a sok hasonlítgatást ezekkel a kétbites gyökerekkel, de aztán rájöttem hogy nem vagyunk egy szinten...
Mikor ezekről a hulladékokról beszélsz 'te körbe nézel, én meg le'.

"Rengeteg ember csak 5 percet nézte... ja persze,"
"Az embereknek jólesik néha kiszakadni a saját életéből és átszellemülni kicsit a televíziós médium világába,"

Mindenki magából indul ki, de megsúgom nem mindenki gyökér, aki azért bömbölteti a TV-t mert annyira unatkozik meg üres az agya..meg kell a zaj...

"Éjjel-nappal Budapest....a mai fiatalság világát tükrözi és azokkal a problémákkal állítja szembe a karaktereket, amik napjainkban elő is fordulnak."

Igen, sajnos nagyon sok fiatal ekkora büdös nagy fogyaték.

"Sokak azért ellenszenvesek véleményem szerint ezzel a sorozattal, mert felismerik magukat és bosszantó számára, hogy ő valójában ilyen. "

Megint csak magadból vagy a retardált környezetedből indulsz ki.

"ezek az amatőr színészek, akik alakítják a karaktereket, simán gyalázzák a barátok közt "profi" stábját."

Ripacskodásban maximum.

"Véleményem szerint tényleg egy trágya ez a műsor, de ne utasítsuk el, mert mindenki olyan véleménnyel van róla, amilyennel."

Vagyis zabáljuk két pofára a szart mert "ez van srácok"?
idióta.

mildi 2014.04.14. 18:38:57

@Emmanuel Goldstein: és baszki, ezen a blogon müxik még az adatlap megtekintése... :)
on

KékFény6 2014.04.14. 21:34:57

"Persze a játékba jelentkeztek milliomos csemeték, intelligens egyetemisták, tuskók, normális életfelfogású emberek és tinipicsák."

Ez nem így van. Intelligens egyetemisták nem jelentkeznek, vagy ha igen, nem kerülnek be, mert tv szempontból "unalmasak". Egyébként sem kell ahhoz egyetemistának lenni, hogy intelligens legyen valaki, és fordítva, attól, hogy valaki egyetemista, lehet oltári nagy bunkó is... Talán érdekes is lenne egy VV, ahova csak intelligens emberek költöznének be, nem lenne annyi ordítozás, meg káromkodás benne. :)

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.04.14. 21:47:15

Én pl. az Éjjel-nappal Budapestet egyáltalán nem nézem, nem is tudom miről szól. A Valóvilágot sem nézem, de olvasom a Hogyvolt blogot mert szeretek röhögni, így aztán meglehetősen tájékozott vagyok a témában. :)

Tizenötmillió Magyarok 2014.04.14. 22:34:35

" A VV egy olyan műsor, ahol a néző benézhet emberek életébe, ami alapjába véve tök normális az emberektől, de nem bírja ki, hogy ne kíváncsiskodjon mások után."

Tevedes, ezekre a vegtelenul primitiv embernek sem nevezheto debil, kretenekre, egyaltalan nem vagyok kivancsi. Nincsennek ezek a csatornak beallitva, pont azert, mert ezekbol a szennyekbol, (gyozikeso, fosfaktor, megaszar, bkoz, valovilag), SEMMIRE NEM vagyok kivancsi. Ha valaki az utcan, a sajat hanyasaban fetreng reszegen, akkor undorodva tovabb sietek, es egyetlen tizedmasodpercre SEM nezek oda. Igy vagyok ezekkel a "musorokkal" is, tudni sem akarok roluk.

dukeekud 2014.04.15. 00:17:12

Es tenyleg ugy van, hogy meg akinek tv-je sincs, az is tul sok mindent tud, ezekrol az elmebetegsegekrol.
Az indexen, jelenleg is felkepernyot elfoglalva a kovetkezo kerdes lathato:

"Melyik a legerősebb realitys dugás?"

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2014.04.15. 07:35:34

Pár százezer idióta eltartja az ilyen fos műsorokat. Egyébként meg pont megérdemlitek, ha ilyen hülyék vagytok és erre van igényetek, akkor egyétek a sz@rt.

Celtic 2014.04.15. 19:45:03

@doggfather: En mar indexet sem olvasok, sot netem sincs. Ha megis netkozelbe kerulok, csak az MTA honlapjat nezem.

(Egyebkent en is lattam eccer regen egy Big Brotherbol egy reszletet - csak ez a nemet RTL-en vagy SAT1-en volt. Minthoyg egy szot sem tudok nemetul, azt se tudtam, mi az a musor, csak a cime tetszett Orwell utan. De par perc utan megertettem, hogy ez engem sose fog erdekelni. Olyan szinten nem, hoyg a tevenezesrol is akkoriban szoktam le, amikor ezek indultak Magyarorszagon. Persze a leszokas is erdekes volt, mikor kulonkoltoztem ket eve, a UPC trio csomagot rendeltem, aztan amikor rajottem, hoyg egy ev alatt kb. 10 perc tevemusor ment, lemondtam. A gyaszos helyzet az, hogy lassan mar a letoltott filmek sem erdekelnek :( )
süti beállítások módosítása